Snittblommor

Snittblommor och buketter ger vardagslyx och det finns alltid en anledning att göra någon glad. Blommornas färg och buketternas känsla följer årstid och vid högtider finner du alltid färdigbundna buketter som passar. Det ger så mycket.

Skötselråd för snittblommor

Så här gör du för att din bukett ska hålla sig fin länge.

  • Börja med att hitta en vas, och se till så att den är ren. Att diska vasen innan är väldigt bra eftersom det tar bort alla bakterier som kan förorena vattnet.
  • Vi levererar ofta blommor som inte har slagit ut, detta gör att de håller längre samt att du ser när blommorna börjar blomma samt sprider en härlig doft i ditt hem.
  • Snitta stjälkarna innan du sätter ner dem i din rena vas. Blommorna skall snittas med någon centimeter några dagar emellan. Snitta stjälken i en vinkel då detta ökar ytan som blomman kan ta in vatten med.
  • Ställ vasen med blommorna på en ljus plats, inte i direkt solljus eller i närheten av ett värmeelement. Dem flesta snittblommorna trivs i en rumstemperatur som är mellan 18-22 grader.
  • Håll vattnet rent i vasen och byt ut det med jämna mellanrum. Plocka bort alla döda blommor och löv och se till att inga av dessa faller ner i vattnet. Blad som faller ner i vattnet skapar bakterier som i sin tur skadar övriga blommor.